„Љубавни времеплов 2“ у Костолцу

У среду 05. јуна 2024. године у позоришној сали Дома културе у Костолцу са почетком у 20.00 часова одржаће се позоришна представа „Љубавни времеплов 2“.

Кабаретска представа, у којој две глумице – Милица Јанкетић и Весна Станковић приповедају приче о великим љубавима значајних људи српске историје.

Почиње причом о сликарки и књижевници Мини Караџић, ћерки Вука Стефановића Караџића, која је волела песника Бранка Радичевића. Приповеда се о великом књижевнику и лекару Лази Костићу и његовој Швабици, затим о Јовану Дучићу и његовим бројним љубавима, о чувеном сликару Паји Јовановићу и његој музи Муни, о песникињи Аници Савић Ребац и њеном удварачу Милошу Црњанском, о Меши Селимовићу, ванвременском песнику Васку Попи, глумцима Оливери и Радету Марковићу и завршава се причом о великој љубави између још двоје глумаца – Свјетлане Кнежевић и Мише Јанкетића.

У представи се уживо, уз пратњу на клавиру изводе музичке нумере, аутентичне, из периода кад се приче и одвијају, а заступљено је и доста поезије самих песника, о чијим животима се прича.

Аутор представе је Весна Станковић.

Позоришну представу „Љубавни времеплов 2“ организује Центар за културу „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.