„Костолачка жишка“ у Цркви Светог Максима Исповедника

У четвртак и петак 23. и 24. маја 2024. године у порти Цркве Светог Максима Исповедника у Костолцу одржаће се 18. Књижевно духовни сусрети „Костолачка жишка“.
У четвртак, дан који је посвеће ндеци, програм почиње у 17.00 часова уз „Развигори Мајдана“. У овом делу програма учествују ученици ОШ „Јован Цвијић“ из Костолца, Музичке школе „Стеван Мокрањац“ одељења из Костолца, Дечији хор „Дунавска лира“, Дечији хор Цркве Успења Пресвете Богородице у Кленовнику, Дечији ансамбл КУД „Костолац“ и завичајни песници који пишу поезију за децу.
У другом делу програма који почиње у 19.00 часова представља се Благодарница Светом Максиму Исповеднику „Тајна будућег века“. У програму учествују аутори текстова и поезије заступљене у истоименом зборнику.
У петак 24. маја 2024. године у 16.00 часова одржаће се Округли сто: Духовно просветљење у тами, док у 18.00 часова почиње „Азбуковање духа“ где ће поздравну реч одржати Протојереј Дејан Лазаров, старешина у Цркви Светог Максима Исповедника. Следи отварање и поздравна реч, беседа, додела повеља словенске писмености и поетско музички програм.Организатори „Костолачке жишке“ су Клуб љубитеља књиге „Мајдан“ из Костолца и Црква Светог Максима Исповедника у Костолцу уз техничку подршку Центра за културу „Костолац“ и под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.