Књижевно вече Мирјане Бобић Мојсиловић.

Позоришна сала Дома културе у четвртак 23. новембра 2023. године била је  домаћин књижевне вечери наше познате списатељице Мирјане Бобић Мојсиловић. Наши суграђани су могли да уживају у дивно проведеној вечери у разговору са познатом списатељицом.

Мирјана Бобић Мојсиловић је српска књижевница и новинар. Рођена је у Београду, 1959. године. Након Прве београдске гимназије уписала је Факултет политичких наука у Београду, смер новинарство, где је дипломирала. Новинарством се бави од 1979. године кад је постала сарадник „Омладинских новина“ и „Дуге“. Била је уредник у часопису „Интервју“, а затим уредник-аутор у „Дуги“. Писала је за НИН, Младину, Данас, Ослобођење, Недељу, Политику, ТВ ревију, Став, Демократију, Вечерње новости и др. Радила је више емисија на телевизији. Објавила је романе: Дневник српске домаћице (2000), Хаппy Енд (2002), Мајке ми, бајка (2003), Оно све што знаш о мени (2005), Твој сам (2006), Срце моје (2007), Азбука мог живота (2008), Глад (2009), Господин погрешни (2010), Тражи ме (2012), Твој анђео чувар (2016), кратке приче Баба, немој ништа да ме питаш (1997) и збирку поезије Обећао си ми (2016). Ауторка је шест позоришних комада Сузе су О. К., Верица међу шљивама, Позови М ради ужитка, Последња шанса, Погоди ко долази на вечеру, Свлачење, који су извођени у Народном позоришту, Атељеу 212, Култ Театру, Звездара Театру, Академији 28 и на сцени КЦ „Палилула“. Дванаест њених наслова објављено је у Француској, Италији, Чешкој, Хрватској, Словенији и Македонији. Поред писања бави се и сликањем. Ауторка је неколико самосталних изложби слика. Била је један од првих аутора – самосталних издавача у Београду. Неколико пута је добила награду „Златни бестселер“ и добитница је „Златне значке“ Културно-просветне заједнице Србије. Мирјана Бобић Мојсиловић је слободна уметница и живи у Београду.

Књижевно вече са Мирјаном Бобић Мојсиловић организовао је Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Огранком Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ из  Пожаревца под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.