Књижевно вече са Бранкицом Дамјановић одржано у Дому културе у Костолцу

У четвртак 02. новембра 2023. године у позоришној сали Дома културе у Костолцу одржано је књижевно вече са Бранкицом Дамјановић. Посетиоци су могли да уживају у вечери и разговору  са познатом списатељицом.

Бранкица Дамјановић је српска књижевница и новинарка. Родила се у Приштини 1971. године, али се преселила у Пирот за време рата, 1999. године. Радила је на РТС-у, као и на пиротској локалној телевизији. Добитник је Награде за допринос информисању. Написала је неколико приручника за новинаре. Прва збирка кратких прича „Добро је“ изашла је у више издања, штампана у 10.000 примерака, а књига „Не бих ово могла без тебе“ награђена је признањем Новосадског књижевног клуба за најбоље прозно остварење у 2015. години. Касније је објавила  књиге: „Мој син Јован“ (2011), „Рукопис мога брата“ (2016), „Рекла ми је волим те“ (2018), „Сетило се мајке“ (2020).  Са својим читаоцима радо комуницира и преко друштвених мрежа, где има преко 280 000 пратилаца. Живи и ради у Београду.

Књижевно вече са Бранкицом Дамјановић су организовали  Центар за културу „Костолац“ и Библиотека у Костолцу, Огранак Народна библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.