Rадионица „Народна традиција – учимо о народним обичајима“ у Библиотеци у Костолцу

У среду, 4. октобар 2023. године у Библиотеци у Костолцу са почетком у 11.00 часова одржаће се радионица „Народна традиција – учимо о народним обичајима“.
Полазници радионице биће ученици од 5. до 8. разреда Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац, који ће заједно са библиотекарима и представницима Удружења за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца разговарати о традицији српског народа и упознати их кроз различите предмете и примере са народним обичајима. Српски народ има богату традицију због које се, током векова и различитих историјских околности, суочавао са великим искушењима да би је очувао. Најзаступљенији и најпознатији обичаји код Срба су обичаји животног циклуса, који су у вези са рођењем, крштењем, венчањем, смрћу… Народне обичаје често прате разне тајанствене и мистичне радње које народ чини у разним приликама и из разних побуда, верујући да ће му то некако помоћи и користити. Циљ ове радионице јесте да се деца упознају са својом традицијом и народним обичајима.
Ова радионица је део пројекта подржаног од Градске општине Костолац „Траговима прошлости – очување културне традиције кроз старе занате и јела нашег краја.

Comments are closed.