Друга по реду кројачка радионица “Сам свој кројач – научите да шијете”

У четвртак, 10. јула, у холу Дому културе Костолац, одржана је друга по реду ове године кројачка радионица “Сам свој кројач – научите да шијете”.

Ова креативна и поучна дводневна радионица одржала се у организацији Центра за културу  “Костолац” под покровитељством Градске општине Костолац, а спровеле су је чланице Удружења за промоцију културе, традиције и туризма “Од књиге до душе”.

Председница Удружења Рената Минић је млађе полазнике радионице упознала са кројачким алатом и основама кројења и шивења, учила их шивењу на руке уз помоћ игле и конца (ушивање дугмади, крпљење одевних предмета, нашивање апликација…), док је са старијим полазницима радила  Ружица Живковић, професионална кројачица у пензији, која им је показала како се узимају мере за шивење, праве кројеви и раде основни штепови и поруби на машини. Првог дана радионице шиле су се торбице и преправљали одевни предмети које су полазници понели са собом, а другог дана кројила се и шила сукња једноставног кроја, док су млађи полазници наставили са дошивањем украсних апликација на торбицама.

Полазници радионице су били презадовољни и исказали су жељу да се креативне радионице оваквог типа што чешће организују.

Comments are closed.