Пројекат „Моја Србија“ у Цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу

У петак 4. августа 2023.године са почетком у 19 часова у Цркви Светог Маскима Исповедника у Костолцу  одржаће се Други костолачки Фестивал патриотског стваралаштва деце и младих.

„Психолошки центар“ из Костолца у , уз техничко-организациону  подршку Центра за културу „Костолац“ и под покровитељством Градске општине Костолац по други пут реализује патриотски пројекат за младе „Моја Србија“.  Пројекат „Моја Србија“ је намењен за едукацију и развој свести младих о националној припадности,уз уважавање припадника других националности и уз поштовање свих вредности демократског друштва.

На овом фестивалу биће представљени најлепши радови  пристигли на литерарни конкурс који је  „Психолошки центар“ реализовао претходних месеци.  Млади аутори писали су  песме и прозне радове на теме везане за Први и Други српски устанак. Међу ауторима победничких радова налазе се млади Костолца, као и њихови вршњаци из целог Браничевског округа. У музичком делу програма наступиће фолклорни ансамбли „Врабац“ и „Први извођачки ансамбл“ КУД-а Костолац,  Мешовити хор Центра за културу Пожаревац и солисткиња Марија Дражић.

Comments are closed.