Одржан 3. Островачки фестивал фолклора ветерана „По шору играју бећари, свире им тамбураши стари“

У суботу 22. априла 2023. године у позоришној сали Дома културе у Костолцу одржан је 3. Островачки фестивал фолклора ветерана „По шору играју бећари, свире им тамбураши стари“.
На фестивалу су учествовали: КУД „Острово“ из Острова, КУД „Стари Костолац“ из Старог Костолца, КУД „Будућност“ из Добановаца, КУД „Фруле“ из Београда, КУД „Извор“ из Старих Бановаца, КУД „Штуле“ из Волује, КУД „Речица“ Из Речице, КУД „Опленац“ из Тополе, КУД „Искон“ из Шимановаца, КУД „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца, КУД „Бећарац“ из Баваништа, КУД „Свети Сава“ из Црепаје и КУД „Полет“ из Београда.
Манифестацију је отворио в.д. директора Центра за културу „Костолац“ Драган Николић, док је председник КУД „Острово“ Бобан Рогожарски поздравио госте.
Публика је могла да ужива у старим играма и песмама које су извели више од 200 учесника фестивала.
3. Островачки фестивал фолклора ветерана „По шору играју бећари, свире им тамбураши стари“ су организовали ветерани Културно уметничког друштва „Острово“, у сарадњи са Центром за културу „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац и подршку Месне заједнице Острово.

Comments are closed.