“Шарено јаје срећу даје” у порти Цркве Светог Максима Исповедника у Костолацу

На Велики четвртак, 13. априла 2023. године у порти Цркве Светог Максима Исповедника у Костолцу одржана је ускршња манифестација „Шарено јаје срећу даје“.
Манифестацију је свечано отворио члан Већа Градске општине Костолац Рајко Пејовић.
Окупљеним мештанима обратио је свештеник цркве Светог Максима Исповедника Иван Филиповић.
На ускршњој манифестацији „Шарено јаје срећу даје“ учествовало је деведесет малишана од 4 до 14 година.
Жири, кога су чинили председница ликовног удружења „Спектар“ Снежана Милошевић, члан Већа Градске општине Костолац Рајко Пејовић и свештеник цркве Светог Максима Исповедника Иван Филиповић имао је тежак задатак.
Награђени су следећи учесници:
У категорији од 4 до 6 година прво место освојила је Валерија Станковић, друго место је припало Јовану Стефановићу, а треће Мињи Ђорђевић.
У категорији од 7 до година прво место освојила је Неда Миленковић, друго место је припало Василију Божићу, а треће Лазару Ђорђевићу.
У категорији од 10 до 14 година прво место освојила је Ника Митић, друго место је припало Тамари Ивић, а треће Софији Стевић.
Најшашавије јаје – Марко Ивић
Најсјајније јаје – Лука Станкковић
Најнеобичније јаје – Срна Дамјановић
Најмодерније јаје – Хана Ремовић
Најмаштовитије јаје – Арсеније Миљевић
Најшареније јаје – Наталија Стојић
Најсмешније јаје – Анђела Јовановић
Награде си уручили члан Већа Градске општине Костолац Рајко Пејовић, в.д. директора Центра за културу „Костолац“ Драган Николић и свештеник цркве Светог Максима Исповедника Иван Филиповић.
За вредне награде побринули су се бројни спонзори: Кафе „Балтазар 2“, продавница „Styline“, цвећара „Бели звончић“, књижара „Школарац“ и Пицерија „Галија“.
Манифестацију „Шарено јаје срећу даје“ организовао је Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Црквом Светог Максима Исповедника и под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.