Мини мјузикл “Пипи и Пан у потрази за Црвенкапом” одушевила најмлађе суграђане

У позоришној сали Дома културе у Костолцу, у уторак 14.03.2023. године одиграна је дечија позоришна представа – мини мјузикл „Пипи и Пан у потрази за Црвенкапом“. Представа је одушевила многобројне најмлађе суграђане који су активно учествовали у представи и наградили глумце громогласним аплаузом.
Маштослав Бајкић, писац за децу, поражен чињеницом да данашњи малишани све мање читају, немотовисан да напише нешто ново, доноси одлуку да избрише све своје старе ликове, межу којима је и славна Црвенкапа. Са том мишљу тоне у сан, у којем се објављује узнемирујућа вест да је Црвенкапа нестала. Тада на сцену ступају Пипи и Петар Пан, којима као најсмелијим од свих ликова, бива поверен задатак да је пронађу.У узбудљивој детективској авантури по Недођији, Пипи Пан ће се срести са глувом и сенилном баком, невидљивом аждајом Ждеравицом, вицкастим морнаром Миком, капетаном Пером који се никада не смеје и још по неким ликом из Бајкићевог заборављеног опуса.
Како то да је Пипи паметна а да није ишла у школу? Како да мућнете главом, а да је на померате? Зашто је потребно употребљавати праве речи на правим местима? Зашто не постоје глупа питања, већ само глупи одговори? Зашто је Недођија некада била Дођија и да ли ће поново носити то име? Хоће ли Петар Пан и Пипи успети да пронађу Црвенкапу и да ли ће Маштослав Бајкић након свог сна, добити инспирацију да напише нову бајку?
У представи су играли: Данило Петровић, Никола Угриновић и Јована Младеновић.
Дечију позоришну представу – мини мјузикл „Пипи и Пан у потрази за Црвенкапом“ организовао је Центар за културу „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Comments are closed.