Књижевно вече са Аном Атанасковић

Центар за културу „Костолац“ и Библиотека у Костолцу, oгранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац позивају вас на књижевно вече са писцем Аном Атанасковић у уторак, 22. новембра 2022. годие  у 18 часова

Место одржавања: Библиотека Костолац

Ана Атанасковић је књижевница са стилом. Рођена је у Крушевцу 1973. године. Дипломирала је енглески језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. Од 1992. године у Београду и живи.

Ауторка је збирке прича „Београдске мајске приче“ (Књижевна омладина Србије, 2006.), романа „Дует душа“ (Магнет, 2008.),  „Јелена Анжујска“ (Феникс Либрис 2009. прво издање; друго издање Арт Натрон и Кордун из Филаделфије, 2010.),  „Моја љубав Никола Тесла“ (Смарт, 2013.) збирке прича „Београд је љубав“ (Нине Хорсес Јоурнеy, 2017.), романа “Краљица јоргована” – допуњено издање “Јелене Анжујске” трећином текста (Само корак, 2019.), “Даворјанка Пауновић” (Блиц, 2020.),  преуређеног издања романа “Моја љубав Никола Тесла” (Лагуна, 2021.), превода на македонски  “Мојата љубов Никола Тесла” (Икона, 2022),  превода на енглески  “My Love Nikola Tesla” (YУ библиотека, октобар 2022).

Уводни део романа “Јелена Анжујска” је уврштен у књигу “Манастир Сопоћани” у издању Светигоре.

Новинарску каријеру је започела у модном часопису ELLE. Даље је писала за дипломатски часопис VipTripDiplomatic (од првог до последњег броја), те у престижним часописима Водич за живот и Сенса. Писала је и за магазин Лепота&Здравље. Била је сарадница многих сајтова (хрватског књижевног портала ЦитајМе, руског портала ИнСербиа, часописа Esquire, сајта Београдузиво, часописа Ehneduana, Културних новина и других). Тренутно пише за Илустровану политику и сајтове Инфопреводи и Калдрма.

Од 2017. године ради и као копирајтерка, на српском и на енглеском језику. Пише copy/content/creative текстове за сајтове, маркетиншке агенције и реномиране компаније (последња сарадња – Супер Веро).

2019. године је основала Фејсбук страницу Само воли – Ана Атанасковић – Само воли , Инстаграм страницу @само.воли – Само воли и покренула свој подцаст – наставак књиге и прича са овог сајта у аудио форми – Београд је љубав. Верује у Бога, љубав и слободу.

2022. године добила је награду „Подвижник мира“, коју за допринос култури и српској и светској књижевности додељује Удружење „Време и моје право“. Награда је додељена роману “Моја љубав Никола Тесла”.

Comments are closed.