Књижевно вече у оквиру манифестације “Новембарски дани културе” књижевнице Љиљане Шарац

У организацији Центра за културу Костолац и Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац, у четвртак, 17. новембра, у библиотеци у Костолцу, одржано је књижевно вече у оквиру манифестације “Новембарски дани културе” књижевнице Љиљане Шарац која је представила своју књигу “Ђурђевим стопама”.
О књижевници:
Љиљана Шарац (девојачко Лазић) рођена је у Смедереву 1971. године. У родном граду завршила је гимназију, а у Београду Филолошки факултет, смер Српска књижевност и језик са општом књижевношћу.
Дванаест година је радила у Саобраћајном предузећу ‚‚Ласта” као новинар, уредник Ревије Ласта и ПР. Након тога се окреће професорском позиву и данас ради као наставник српског језика у Основној школи ‚‚Стефан Дечански” у Београду.
Годинама је писала и објављивала песме. Добитник је ‚‚Смедеревског Орфеја”. Књижевни клуб Смедерево јој је објавио збирку песама ‚‚Лутка учаурене душе” 1997. године.
До сада је објавила пет историјских романа (у издавачким кућама Евро Боок и Лагуна): ‚‚Опет сам те сањао”, ,,Где сам то погрешила?’’, ,,Зид тајни’’ и последњи 2021. ,,Ђурђевим стопама’’, као и два љубавна романа ,,Старија’’ и ,,Старији’’.
Године 2019. добила је престижну награду Београдски победник.
Члан је Књижевног клуба Чукарица.Од 2020. члан је Удружења књижевника Србије.
Удата је и мајка двојице синова.
Снимак књижевне вечери можете погледати у петак 19. новембра 2021. године од 18 часова на званичном сајту Центра за културу „Костолац“, ФБ страници и You Tube каналу са почетком од 18 часова.

Comments are closed.