Обележен Светски дан борбе против дијабетеса

Поводом Светског дана борбе против дијабетеса, на платоу испред спортске хале у Костолцу, у суботу 13. новембра са почетком од 10 часова , одржана је трка солидарности под слоганом „Да свет поплави и сви будемо здрави“.

Манифестација је одржана по пети пут у нашем граду, овог пута уз поштовање мера предострожности  услед спречавања ширења вируса COVID-19.  Акцију је организовао Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Маратон тимом из Пожаревца а под покровитељством Градске општине Костолац. Својим присуством, Трку солидарности подржали су,  заменик председника Градске општине Костолац Дарко Грубетић, начелница управе Градске општине Костолац  Ана Тишма, чланице Већа Градске општине Костолац Милица Јовић и Маријана Божић која је званично отворила манифестацију и захвалила се учесницима на пруженој подршци оболелим особама.

Циљ организовања трке солидарности је ширење свести о дијабетесу, али и подизање свести јавности о значају физичке активности.. Захваљујемо се свим суграђанима који су дошли да подрже ову акцију и да заједничим снагама скренемо пажњу на једну тешку болест као што је дијабетес.

Comments are closed.