Књижевне вечери у оквиру Новембарских дана културе

У организацији Центра за културу Костолац и Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац, одржаће се током Новембарских дана културе две књижевне вечери у Огранку Библиотеке у Костолцу. У четвртак, 17. новембра, са почетком у 18 часова, књижевница Љиљана Шарац представиће своју књигу “Ђурђевим стопама”. У четвртак, 25. новембра, са почетком у 19 часова, књижевница Даниела Бакић представиће своје књиге: “Дневник чуда Дуде Алапаче” и “Чудима никад краја”.

О књижевницама: Љиљана Шарац (девојачко Лазић) рођена је у Смедереву 1971. године. У родном граду завршила је гимназију, а у Београду Филолошки факултет, смер Српска књижевност и језик са општом књижевношћу.Дванаест година је радила у Саобраћајном предузећу ‚‚Ласта” као новинар, уредник Ревије Ласта и ПР. Након тога се окреће професорском позиву и данас ради као наставник српског језика у Основној школи ‚‚Стефан Дечански” у Београду.
Годинама је писала и објављивала песме. Добитник је ‚‚Смедеревског Орфеја”. Књижевни клуб Смедерево јој је објавио збирку песама ‚‚Лутка учаурене душе” 1997. године.
До сада је објавила пет историјских романа (у издавачким кућама Евро Боок и Лагуна): ‚‚Опет сам те сањао”, ,,Где сам то погрешила?’’, ,,Зид тајни’’ и последњи 2021. ,,Ђурђевим стопама’’, као и два љубавна романа ,,Старија’’ и ,,Старији’’.
Године 2019. добила је престижну награду Београдски победник.Члан је Књижевног клуба Чукарица.
Од 2020. члан је Удружења књижевника Србије.
Удата је и мајка двојице синова.

Даниела Бакић је рођена 1977. године у Сарајеву. Гимназију је завршила у Чачку, а универзитетске студије у Београду. Колумна Дуда Алапача, коју Даниела Бакић већ дуже од десет година пише за магазин Лепота и здравље, једна је од најчитанијих и најомиљенијих рубрика у читавом региону. Јунакиња ове колумне Дуда је савремена жена која се подједнако добро сналази или пак не сналази у улози пословне жене, мајке, ћерке, супруге и пријатељице. Веома интелигентна, духовита, саосећајна, осетљива, брза на језику, предузимљива, опсесивно везана за своје дете, најгори сувозач и “најбоља” другарица. Кроз њене приче срешћете се са уобичајеним проблемима са којима се иначе данашње младе мајке и супруге суочавају, али приметићете и комичне изразе који су у нашем друштву свеопште прихваћени. Даниела Бакић је удата и има двоје деце. Живи и ради у Београду.

Comments are closed.