“Костолац пева 2021”

У петак, 27. августа у позоришној сали Дома културе у Костолцу у склопу манифестације “Костолачко лето 2021”, одржано је дечије вокално такмичење “Костолац пева”. Организатор манифестације је Центар за културу “Костолац” у сарадњи са Психолошким центром Костолац под покровитељством Градске општине Костолац.
Такмичење се одржало у три категорије: од 8 до 10 година, од 11 до 14 година и од 15 до 20 година. На овом такмичењу учешће је узело 14 такмичара.
Такмичаре је оцењивао трочлани стручни жири у следећем саставу: певач рок састава “Hard Need” Владимир Стефановић, дипломирани пијаниста Ивана Илић и дипломирани виолиниста Марија Лончар.
Такмичари су показали изузетан таленат и музичку зрелост, па је жирију било тешко да изабере најбоље. Председник жирија Владимир Стефановић, похвалио је све учеснике и рекао да су нијансе одлучивале о победницима.
Победник прве категорије је Павле Булатовић (9 година) из Петровца на Млави, ученик Основне школе “Бата Булић”. Најбоља у другој категорији била је Дуња Драгић (13 година) ученица Основне школе “Вук Караџић” у Пожаревцу, а у трећој Јасмин Мухаремовић (18 година) из Костолца. Победник фејсбук гласања била је Ива Беатовић (11 година) ученица Основне школе “Јован Цвијић”.
Поред новчаних награда, обезбеђене су и награде за најбољи сценски наступ, за труд и упорност, најзабавнији наступ, најхрабријег учесника, најемотивнији наступ, најенергичнији и најшармантнији наступ. Ове награде уручили су чланови жирија док су награде најбољима уручили директорка Центра за културу “Костолац” Јелена Шаманц и председник стручног жирија Владимир Стефановић.
Програм је употпунио дечији Магични хор Љиљани, музичког атељеа “Маестро” из Пожаревца, под диригентском палицом Љиљане Ракић Бошковић.

Comments are closed.