РЕЦИ „НЕ“ ПСИХОАКТИВНИМ СУПСТАНЦАМА!

У оквиру  Костолачког културног лета2021, у понедељак 16. августа  на платоу испред спортске хале  млади“ Психолошког центра“ и чланови редакције часописа „Глас младих” представили су психолошку радионицу “Реци НЕ психоактивним супстанцама”.

Презентацију радионице наменили су својим вршњацима, али и одраслим житељима Костолца, са жељом да на уметнички начин приближе психолошка сазнања о узроцима и последицама узимања психоактивних супстанци. Посебну пажњу посветили су указивању на  адолесцентне проблеме који обично претходе узимању психоактивних супстанци, и на здраве начине којим се ови проблеми могу решавати, уместо посезања за психоактивним супстанцама.

Презентацију су водиле Марија Дражић и Јања Копун. Животне исповести зависника прочитали су Јана Ковачевић, Војин Милошевић и Петар Јовановић, док су психолошка објашњења и поуке дале Дуња Вулић и Марија Јовановић. Значајан допринос припреми  радионице дала је Милица Ристић, која је на жалост, била спречена да учествује у њеној презентацији.

Comments are closed.