14. Мајски пријaтељски сусрети

На платоу испред Спортске хале Костолац у суботу, 3. јула, биће отворени 14. Мајски пријатељски сусрети, јединствени скуп на нивоу Србије. После прошлогодишње паузе због пандемије корона вируса, овогодишњи скуп окупиће до сада рекордан број учесника.

Синдикалне радничко-спортске игре свих радника на територији града Пожаревца и градске општине Костолац први пут су организоване 2007. године и до 2020. године организоване су сваке године.  Такмичење ће се одвијати у осам дисциплина, а то су: мали фудбал, баскет, риболов, надвлачење конопца и стрељаштво у којима ће се такмичити само мушке екипе, док ће такмичење у мушкој и женској конкуренцији бити организовано у  одбојци, стоном тенису и пикаду.

Такмичење у већини дисциплина одржаће се на простору око костолачке Спортске хале, риболовци ће се надметати на Дунавцу, а такмичење у стрељаштву организоваће се у пожаревачкој стрељани „Стрелац“.

На 14. Мајским пријатељским сусретима у Костолцу такмичиће се око 500 радника из 17 предузећа и установа, а то су:

1. Привредно друштво „Производња, ремонт и монтажа машина и опреме“ или скраћено „ПРИМ“;

2. Привредно друштво „Аутотранспорт“;

3. Привредно друштво „Костолац-услуге“;

4. Привредно друштво „Георад“;

5. Копови „Костолац“;

6. Термоелектране „Костолац“;

7. Полицијска управа Пожаревац;

8. Јавно предузеће ПТТ Пожаревац;

9. Казнено-поправни завод Забела;

10. Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“;

11. Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“;

12. „Водопривреда“ д.о.о;

13. Завод за јавно здравље Пожаревац;

14. Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“;

15. „ЕПС Дистрибуција“ Пожаревац;

16. Просвета;

17. Град Пожаревац.

На почетку сусрета све учеснике и госте поздравиће Миомир Војиновић, председник организационог одбора. После тога присутнима ће се обратити Данијел Дени Радосављевић, председник Синдиката Копова „Костолац“ и Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац. Целодневне спортске сусрете у Костолцу отвориће Саша Павловић, градоначелник Пожаревца.

Comments are closed.