МЕМОРИЈАЛНИ РАПИД ТУРНИР У ШАХУ “БОРА БЕКА”

У Костолцу је у недељу, 13. јуна, одржан меморијални рапид турнир у шаху “Бора Бека”. На овом малом јубилеју, који се по пети пут одржава у Костолцу, учествовало је 53 кадета и 112 сениора, међу којима и 17 велемајстора, 11 интермајстора и 9 фидемајстора. На „А“ турниру играло се 9 кола, а на кадетском турниру 7 кола по швајцарском систему. После 9 кола на “А” турниру, три играча су освојила по 7,5 поена, али због најбољег бухолца ПРВО место је освојио ВМ Иванишевић Иван, друго место је освојио ВМ Богосављевић Бобан а трећи је био ВМ Ивић Велимир. Од четвртог до шестог места са 7 поена, али по бухолцу су се поређали ВМ Милановић Данило, ИМ Радловачки Јован и ВМ Перуновић Милош. Међу награђеним су са 6,5 поена били и Максимовић Бојан (члан ШК “Рудар”), ИМ Ратковић Милован и ВМ Ратковић Милоје, као и ЖВМ Ињац Теодора. Специјалне награде су освојили Ивановић Марко, као најбољи омладинац члан ШК”Рудар”, ВМ Костић Владимир Г награду за најбољег ветерана, Стефановић Драган као најбоље пласирани Костолчанин-аматер и Цхелусхкина Ирина као најбоље пласирана жена.

Најуспешнијима награде је уручио градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић, генерални секретар Шаховског савеза Србије, Андрија Јоргић и унука Боре Беке Јовановић Марија.

Организатори овог шаховског надигравања су костолачки Шаховски клуб “Рудар”, у сарадњи са Центром за културу “Костолац”, а под покровитељством Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Донатори: синдикат “Термоелектрана”, синдикат “Аутотранспорта”, синдикат “Рио”, Техничка школа са домом ученика “Никола Тесла”, Основна школа “Јован Цвијић”, књижара “Школарац”, као и бројни приватни предузетници овог краја.

Comments are closed.