Светски дан заштите животне средине

Центар за културу “Костолац” у сарадњи са дечијим вртићем “Мајски цвет” обележио је Светски дан заштите животне средине, са циљем подизањасвести деце о важности очувања околине кроз директне акције. Том приликом предшколци вртића су заједно са својим васпитачима засадили две саднице, дајући позитиван пример осталима.

Предшколце је поздравила директорка Центра за културу “Костолац” Јелена Шаманц најавивши активности које су предвиђене поводом обележавања овог веома значајог еколошког датума и додала:

Код деце је веома развијање свести, стицање знања о околини, природи као и изграђивање позитивних ставова о околини. У циљу очувања и унапређења услова за живот у локалној заједници настојаћемо да у наредном периоду поред деце подстакнемо све грађане Kостолца да се укључе у заштиту животне средине“  – рекла је Шаманц.

Васпитачица Маја Павловић је истакла да колектив и васпитачице током целе године едукују најмлађе суграђене о животној средини и њеном очувању.

Она је том приликом говорила о значају очувања здраве животне средине, а затим је одрецитовала песму “Шта је екологија?” из књиге: ,,Истраживачи дечјих душа”, аутора Биљане Стојановић.

Светски дан заштите животне средине, пропраћен је и цртањем на мултифункционалном игралишту за децу и младе које се налази иза иза Основне школе “Јован Цвијић”, а затим су деца уз музику уживала у освежењу и грицкалицама које им је обезбедио Центар за културу “Костолац”.

Светски дан заштите животне средине, установиле су Уједињене нације како би се, обележавањем у целом свету, кроз разне активности и кампање, скренула пажња јавности на значај и потребу очувања животне средине и на одговорнији однос појединца према окружењу.

Comments are closed.