Јелена Шаманц, поново изабрана за директора Центра за културу “Костолац”

У уторак, 18. маја у позоришној сали Дома културе у Костолцу одржана је 6. редовна седница Скупштине Градске општине Костолац, којој је присуствовало 20 одборника. Седницом је председавала председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, а у радном председништву били су Далибор Илић, заменик председнице Скупштине Градске општине Костолац и Слађана Петрушић, секретар.

На Скупштини је донето Решење о престанку мандата директора Установе Центар за културу “Костолац” као и Решење о именовању директора ове Установе.
Уводно излагање поводом прве и друге тачке дневног реда дала је председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек. Она је истакла да је Управни одбор Центра за културу “Костолац” расписао јавни конкурс за место директора ове Установе, а који је објављен у дневном листу “Данас” и на сајту Центра за културу “Костолац”.

На поменути Конкурс је пристигла једна пријава и то од стране досадашње директорке Јелене Шаманц. Овај предлог Управни одбор је доставио Већу Градске општине Костолац на разматрање, које је утврдило да је поступак који је спровео Управни одбор у складу са Законом о култури и исти доставило Скупштини Градске општине Костолац на разматрање.
Одборница Данијела Белић и председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски су похвалили досадашњи рад директорке Центра за културу Костолац Јелене Шаманц и позвали одборнике да подрже овај предлог. Одборници су једногласно, именовали Јелену Шаманц за директора Установе Центар за културу “Костолац”, која је и у претходном мандату обављала ову функцију.
Она је нагласила да је Установа у протеклим годинама узимала учешће и у техничкој реализацији многобројних културних, спортских, школских манифестација и осталих програма, како у граду тако и селима која припадају Градској општини Kостолац.
Посебна пажња била је поклоњена деци и младима, задовољењу њихових потреба и здравом одрастању.
„Познато је да су Центру за културу „Kостолац“ дати објекти на управљање: спортска хала, Дом омладине, стадион „Бора – Бека“ и Спортско рекреативни центар „Топољар“, чије је одржавање приоритетни задатак, што је велика одговорност и обавеза.
Чињеница је да улагање у спортске објекте представља основу за бољи спорт и боље спортске резултате. С тим у вези Центар ће наставити да улаже значајна средства за одржавање и уређење поменутих објеката. Поред тога настојаћемо као и до сада да организујемо спортске догађаје, турнире у бројним спортским дисциплинама како би спорт још више приближили свим генерацијама”, истиче Шаманц.
“Обављајући функцију директора Установе Центар за културу „Kостолац“ настојала сам да створим што боље услове за адекватан развој деце и омладине. Из године у годину повећавао се број афирмативних културних, образовних и спортских садржаја, који су анимирали не само млађе већ и старије генерације. Спортска и културна понуда нашег града је на нивоу на ком би нам позавидели и знатно већи градови.
Све ово је плод добре сарадње са Градском општином Костолац, као и установама и удружењима које делују на територији костолачке општине.Трудићу се да и у овом мандату оправдам ваше поверење и пружим нашим суграђанима богат и садржајан програм, промовишући праве вредности, а самим тим не одустајући од високих стваралачких домета. Још једном захваљујем Вам се на указаном поверењу“, рекла је Шаманц у свом обраћању.

Comments are closed.