У порти Цркве Светог Максима Исповедника, награђени учесници конкурса “Шарено јаје срећу даје”

У сусрет ускршњим празницима Центар за културу „Костолац” и Црква Светог Максима Исповедника а под покровитељством Градске општине Костолац организовали су наградни конкурс „Шарено јаје срећу даје”.

Због тренутне епидемиолошке ситуације у вези са корона вирусом, учесници су код куће украшавали јаја и слали у виду фотографија или видео записа на е mail czkdeciji@gmail.com, а додела награда организована је у порти Цркве Светог Максима Исповедника, на Велики четвртак.

На самом почетку малишане, њихове родитеље и све чланове црквене заједнице поздравио је свештеник Иван Филиповић.

– Да заблагодаримо Господу што нам је омогућио да ове године можемо да се окупимо у Цркви поводом ове традиционалне манифестације, која сваком детету чини велику радост. Организовање оваквих догађаја најмлађима обичаји постају ближи, а учење кроз игру деци помаже да веру заволе и прихвате још од најранијег доба.

На конкурсу је учествовало око педесеторо малишана узраста од 4 до 12 година.

Жири кога су чинили спонзори и комисија Центра за културу „Костолац” је имао тежак задатак да одабере најбоље и најкреативније, а награђени су следећи учесници:

У категорији од 9 до 12 година,
1. место освојила је Светлана Пајкић,
2.место Лука Илић,
3. место Магдалена Шкрињар.

У категорији од 4 до 9 година,
1. место освојила је Неда Стевић,
2. место Јања Младеновић,
3. место Лазар Ђорђевић.

Најшашавије јаје – Ђорђе Тодосијевић;
Најсјајније јаје – Сава Симић;
Најнеобичније јаје – Вишња Симић;
Најмодерније јаје – Даница Јовановић;
Најмаштовитије јаје – Сташа Ропкић;
Најшареније јаје – Срна Дамњановић;
Најсмешније јаје – Марко Перијан.

Награђенима су поред вредних поклона додељене и дипломе. Такође свим учесницима додељене су захвалнице и утешне награде.

Награђенима су награде и дипломе уручили: директорка Центра за културу “Костолац” Јелена Шаманц, чланица Већа Градске општине Костолац Маријана Божић и свештеник Иван Филиповић.

Comments are closed.