Погледајте мини мјузикл “Баш чаробна фрула”

На сајту и ФБ страници у суботу, 12. децембра у терминима од 12 и 18 часова можете пратити интерактивни мини мјузикл за децу и (не)одрасле.

Радња овог комада публику води у 1791. годину, на један од бечких дворова, где Моцарт неуспешно покушава да доврши своју нову оперу. У сред стваралачког рада, док деци, која су грешком шашавог батлера Шамбелона, доведена на час музике, препричава радњу опере, појављује се, право ниоткуда – Изгубљена, која не зна ништа о себи – ко је, шта је, где је пошла и зашто је дошла? Једино што зна да је врло потребна људима. Заједно са децом, покушавају да одгонетну шта би она могла бити, те тако, деца погадјају питалице, заједно са глумцима праве звук кише и олује, певају, желећи да одгонетну ту мистерију. Покушавајући да добије одговоре на сва питања, композитор увиђа да ће одгонетање на њих бити кључно за настанак његове опере.

У представи учествују:
Нађа Ђоковић као Моцартова муза – деци врло препознатљиво лице, песникиња, глумица, композиторка, која је обрадила Моцарта у карантину и показала да је могуће бити запажен и кроз праве вредности.
Никола Угриновић као Моцарт – већ доказано лице дечије сцене, глумац, плесач, певач, асистент на Факултету савремених уметности.

Улоге:
Никола Угриновић као Моцарт
Нађа Ђоковић као Изгубљена

Ликови из офа:
Батлер Шамбелон – Бранислав Платиша
Краљица ноћи, Сарастро и Принцеза Памина – Моника Ромић
Аутори текста: Никола Угриновић и Моника Ромић
Одабир музике, сцена и режија: Моника Ромић
Текст сонгова: Никола Угриновић
Музика: “Мала ноћна музика” , “Турски марш” , Арије из “Чаробне фруле” – W.А.Моцарт
Сонгове отпевали: Моника Ромић, Никола Угриновић и Нађа Ђоковић
Продукција: MoniCart

Comments are closed.