“ПОДЕЉЕНА СРЕЋА ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА”

          Под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“, обележена је овогодишња Дечија недеља. Обзиром на епидемиолошку ситуацију изазвану вирусом Covid-19, овогодишња недеља посвећена малишанима реализована је у мало другачијим условима, уз поштовање свих мера и препорука надлежних служби и социјалне дистанце. Васпитачи костолачког вртића „Мајски цвет“ сваког дана током године максимално су посвећени деци спроводећи разне активности, међутим Дечија недеља за најмлађе представља посебне дане и дочекују је са широким осмехом на лицу. Управо тих дана пажња јавности је усмерена деци, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима.

Од 5-ог до 9-ог октобра деца су активно учествовала у свим манифестацијама у циљу афирмације њихових способности. Дечија недеља започета је спортским активностима, док је уторак био дан посвећен сликарству и тим поводом малишане је посетила госпођа Виолета Кевро, председница Ликовног удружења „Кевро“. Маскенбал је обележио трећи дан Дечије недеље, док су у четвртак малишани уживали у пројекцијама цртаних филмова и дружили се са маскотама њихових омиљених јунака из цртаћа. Дечија недеља завршена је концертом групе „Hard need“, а током концерта најмлађи Костолчани показали су и своје играчко умеће.

Поводом обележавања Дечије недеље Градска општина Костолац обезбедила је 250 слатких пакета за све малишане костолачког вртића. Представници локалне самоуправе Маријана Божић, чланица костолачког Већа и Маја Здравковић, помоћница председника Градске општине Костолац, слатке пакете за малишане уручиле су Нади Рајчић, главном васпитачу вртића „Мајски цвет“, која се овом приликом захвалила у име свих малишана.

Организатор ове дечије манифестације је ПУ „Љубица Вребалов“ Пожаревац у сарадњи са Центром за културу „Костолац“ и Градском општином Костолац.

Comments are closed.