Ликовно удружење “Кевро”

Ликовно удружење ,,КЕВРО” је основано 28.12.2015.године у Костолцу. На оснивачкој скупштини било је присутно 9 уметника који су одлучили да је оснивање удружења најбољи начин за заједничку сарадњу и остваривање виших циљева које не би могли да реализују као појединци. Председник удружења и законски заступник ја Виолета Кевро. Данас, удружење броји још 9 придружених чланова-укупно 18 активних уметника.

Удружење је за 5 година свог постојања организовало и спровело у дело 4 велике ликовне колоније и 5 изложби на којима су приказани радови настали управо на тим колонијама.  Угостили су неколико десетина сликара из Србије и иностранства: Хрватскe, Македонијe, Републикe Српскe, Јужнe Корејe, Молдавијe ,Румунијe, Црнe Горe. Уметници су иза себе оставили бројна дела.

Ликовно удружење ,,КЕВРО” је такође, организатор изложби слика које су реализоване у Костолцу, Пожаревцу ( Љубичевске коњичке игре), Београду, Црној Гори и Републици Српској ( Кнежица-Кнежпољски дани).

Чланови удружења су и сами учесници многих ликовних колонија и изложби широм Србије и региона: Мађарске, Црне Горе, Републике Српске, Чешке као и Србије.

Ликовно удружење ,,КЕВРО“ има одличну сарадњу са појединцима и институцијама, као и фирмама , у свом окружењу. Удружење и чланови се одазивају на сваки позив за хуманитарне акције, где својим радовима доприносе успеху саме акције: Нови Козарци, Београд-Дом за старија инвалидна лица, Смољинац-Жене, рађајте децу и још низ појединачних акција за прикупљање помоћи. 

Ликовно удружење ,,КЕВРО,, је у своје активности укључило и осликавање излога током новогодишњих и ускршњих празника, у свом граду али и на територији читаве Србије. На тај начин је удружење добило прилику да се промовише на националној телевизији децембра 2019.године.

Удружење је у једној од хуманитарних акција, поклонило 30 слика Техничкој школи ,,Никола Тесла са домом ученика“ у Костолцу. Такође је даривано 15 слика Градској општини Костолац, као и многобројним организацијама са којима удружење  има добру сарадњу.

У сарадњи са удружењем ,,Ром“ из Костолца, Ликовно удружење ,,КЕВРО“ је даривало 8 слика као помоћ угрожени лицима.

За себе воле да кажу да су мало удружење са великим плановима, да  остављају  траг и аманет, да се на најбољи могући начин одужују  граду у коме живе и желе  да од њега направе боље место, квалитетнији живот и да усреће људе.

Comments are closed.