Ретроспектива “Трка легионара”

Сунчано и ветровито време, неочекивано велики број учесника, оригинална стаза и велико интересовање публике обележили су Први костолачки полумаратон “Трка легионара”, који је испратила одлична организација.

Полумаратон је стартовао у центру Костолца а након 21 претрчаног километра улицама рударског града и Старог Костолца циљ је био у популарном Археолошком парку “Виминацијум”.

Костолачки полумаратон су употпуниле и две пратеће трке. “Трка слаткиша” стаза дуга 100 метара у којој су учешће узели малишани до 7 година и “Трка задовољства “, у којој су се на стази дугој 5 километара могли такмичити сви љубитељи трчања.

Оно што је и најважније стаза костолачког полумаратона је и званично сертификована, што ће будућим учесницима омогућити верификовање постигнутих резултата.

Ову занимљиву и атрактивну спортску манифестацију успешно су организовали Градска општина Костолац, тадашњи Културно-спортски центар “Костолац” и спортско удружење “Маратон тим” Пожаревац. Уз рад и залагање организационог одбора, велики допринос успеху “Трке легионара” дали су и велики број волонтера, лиценцираних редара и различитих спонзора.

У прилогу можете погледати део атмосвере са Првог костолачког полумаратона.

Comments are closed.