ТРЕЋИ КОСТОЛАЧКИ ПОЛУМАРАТОН

У току су припреме за 3. костолачки полумаратон који ће се одржати 14. септембра 2019. године у Костолцу.

Сам догађај обухвата три трке. „Трка маратончића“ у којој учествују деца до 6 година, која почиње у 10.30 часова, „Трка задовољства“ на пет километара и главна трка “Трка легионара” са почетком у 11 часова.

Сва физички спремна и пунолетна лица могу бити учесници овог догађаја, а за мање физички спремне ту је “Трка задовољства”. Циљ манифестације није само трчање, већ и дружење, тако да су сви добродошли да се прикључе било као такмичар или гледаоци.

Пријављивање за “Трку маратончића” и “Трку задовољства” је на дан трке у Костолцу на старту, испред Спортске хале у Костолцу, и учешће у тим тркама је бесплатно. Пријаве за главну трку “Трку легионара” такође су могуће и на сам дан трке у пријавном центру. 

Пријавни центар биће у археолошком парку Виминацијум где је обезбеђен паркинг за аутомобиле и аутобусе, женска и мушка свлачионица као и гардероба која ће бити под надзором организатора. Последњи аутобуси са тркачима из Виминацијума ка старту трке крећу у 10 часова.

Ова трка од ове године званично сертификована и уврштена у међународни спортски, атлетски календар догађаја. Оно што ову трку издваја од других јесте траса трке која се добрим делом протеже по самој обали Дунава као и историјска дестинација која је узета за сам циљ трке а то је популарно Археолошко налазиште Виминацијум.

Организатори овог полумаратона су Центар за културу „Костолац,  „Маратон тим Пожаревац“ , Viminacium Adventure, Виминациум Римски Град и Легијски Логор, а под покровитељством  града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Том приликом, за потребе одржавања трке,  у временском интервалу од 10:30-14:30 часова  биће затворене следеће улице (улице ће се постепено отварати по проласку последњег такмичара) у Костолцу:

Полумаратонска трка улице трасе :

– Старт трке испред спортске хале ул.Боже Димитријевића
– Јадранска
– Трудбеничка
– Партизанска
– Јована Дучића ( пут за плажу Топољар )
– пут за насеље Острово ( до 700м од прве кривине после Дунавца )

по окрету повратак улицама:

– Јована Дучића
– Партизанска
Првомајска
– Боже Димитријевића
– Вељка Дугошевића
– Николе Тесле ( лево према Термоелектрани А )
– Кнеза Лазара (пут за ресторан Драгуљ )

по окрету повратак улицама:

– Кнеза Лазара
– Кобалова (  пут за насеље Стари Костолац )
– Вука Караџића
– пут кроз село Костолац ( према Термоелектрани Б )
– пут преко моста на Млави ка главној капији Термоелектране Б
– пут од Термоелектране Б до циља трке Виминацијум

Ове године очекује се велики број учесника и оно што обећава је велики број већ пријављених учесника, а до сада је већ велики број такмичара а од тога и један број странаца.

Comments are closed.