Изложба ПАЛЕТА У ТЕРЦИ

Изложба Маше Ивковић, Филипа Бошковића и Димитрија Поповића “Палета у терци” одржаће се од 8. августа 2019. године у холу Дома културе у Костолцу, са почетком од 19 часова.

Ова три аутора повезана су својим кретањима између ликовног и музичког стваралаштва и присним деловањем унутар музичке групе Сомбелена. Диригујући унутрашњим световима, они без компромиса комбинују боје и облике који израњају из ковитлаца имагинације, и центрирају међупросторе уметности за сваког посматрача понаособ.

Аутори изложбе су се овом поставком прво представили у Народном музеју Пожаревца у оквиру Ноћи музеја ове године.

Филип Бошковић рођен је 1992. године у Београду. Завршио је Факултет ликовних уметности у Београду. Остварио је низ групних изложби и једну самосталну под називом “Откривам Цвет док постаје реч” у галерији “Полет” у Београду. Један је од аутора сценографија за дечју представу “Магична Лира” Матеје Поповића, и један од креативних сарадника “Чича Мичино”-г позоришта за децу из Београда. Гитариста је и вокал ауторске музичке групе “Сомбелена” из Београда. Идејни је творац дигиталних графика “MetaRagz” којима се представља на овој изложби. Стални је члан УЛИС-а “М.П. Барили” из Пожаревца од 2018. године.

Маша Ивковић рођена је 1990. године у Београду. Апсолвент је на Факултету ликовних уметности у Београду. Учествовала је на више групних изложби, као и на мултимедијалној колонији у Тршићу. Вокал је ауторске музичке групе “Сомбелена” из Београда. Стална је чланица УЛИС-а “М.П. Барили” из Пожаревца од 2018. године.

Димитрије Поповић рођен је 1993. године у Пожаревцу. Студент је треће године Факултета ликовних уметности у Београду, у класи професора Добрице Бисенића. Остварио је низ групних изложби. Један је од идејних аутора сцеонографије за дечју представу “Магична Лира” Матеје Поповића, и један од креативних сарадника “Чича Мичино”-г позоришта за децу из Београда. Гитариста је ауторске музичке групе “Сомбелена” из Београда. Стални је члан УЛИС-а “М.П. Барили” из Пожаревца од 2018. године.

На отварању изложбе наступиће аутори изложбе у оквиру бенда Сомбелена у акустичној варијанти.

Comments are closed.