IV ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА У КОСТОЛЦУ

Завршен је IV Фестивал цвећа у Костолцу, који се одржао у недељу 21. априла. Већ четврту годину за редом Костолац преплави шаренило боја и мириса најбољих и најлепших цветних врста.
Овогодишњи фестивал цвећа окупио је велики број излагача саксијског и баштенског цвећа, 45 учесника из целе Србије. Посетиоци су по сниженим ценама могли да купе и различите врсте декоративних материјала за саксије, опрему за хортикултуру и још много тога.
Манифестацију је свечано отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски истакавши да је Фестивал цвећа претходних година био веома успешан и посећен, а самим тим има и велики туристички и привредни потенцијал за наш крај.

У културно уметничком програму учествовало је Културно уметничко друштво “Костолац” – фолклорни ансамбли “Цврчак”, “Колибри” и Први извођачки ансамбл, као и вокални солисти Марија Дражић и Слободан Јанковић. Поред њих програм је обогатио Балетски студио “Амадеус” Пожаревац – Одељење у Костолцу.

Свим учесницима фестивала уручене су захвалнице, а награђенима су додељени пехари и ваучери. Прво место за најлепши штанд припало је Пољопривредном газдинству “Јовановић” из Осипаонице, које је као награду добило бесплатно учешће на предстојећем Фестивалу цвећа у Пожаревцу, а награду и пехар је уручио председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски. Друго место освојио је расадник “Марковић” из Великог Шиљеговца, коме је награду и пехар уручила председница Скупштине ГО Костолац, Милена Церовшек. Награду и пехар за треће место уручила је директорка Центра за културу “Костолац” Јелена Шаманц, Мирић Надици из Смедерева.

Оргнизатор IV Фестивала цвећа је Центар за културу “Костолац”, под покровитељством Градске општине Костолац, а велики допринос у организацији манифестације дале су Туристичка организација Града Пожаревца и Туристичка организација Велико Градиште.

Спонзори и пријатељи манифестације били су: кафе “Балтазар”, фарбара “Серафиновић”, кафе “Малиган” и цвећара “Звончић”.


Comments are closed.