Представљање романа “Горолом”

Библиотека у Костолцу, Одељење Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац позива Вас у уторак, 16. октобра 2018. године, са почетком у 19 часова на представљање романа “Горолом” нашег познатог писца Александра Тешића.

“Горолом” је историјски роман објављен у издању издавачке куће “Страхор” чија је радња смештена у средњи век и Србију из тог времена.  Ово је прича о освети, части, љубави, заверама и јунаштву. Иако је Тешић најпознатији по трилогијама епске фантастике инспирисане српском и словенском митологијом „Косингас“ и „Милош Обилић“, његов најновији роман је засебно дело, које неће имати наставке.  Једину директну везу са претходним серијалима овај роман има у главном јунаку, који је позајмљен из трилогије „Милош Обилић“. 

Након премијерног представљања овог романа, у Библиотеци у Костолцу биће отворена изложба слика са Међународне ликовне колоније “Осмех Костолца” која је одржана у организацији  Ликовног удружења „Кевро“ из Костолца од 21. до 26. јуна 2018. године у Костолцу.  Посетиоци ће моћи да погледају ликовне радове петнаест учесника Колоније из Србије, Републике Српске и Хрватске. Изложба ће бити отворена до 30. октобра 2018. године.

 

Улаз је слободан.

Добро дошли!

 

Comments are closed.