405 ЛЕГИОНАРА – ДРУГИ КОСТОЛАЧКИ ПОЛУМАРАТОН

У суботу, 29. септембра у 10:30 часова са платоа испред Дома културе у Костолцу стазама некада моћне римске империје кренуло је 405 тркача из целе земље и тако је почео 2. Костолачки полумаратон.  Сама манифетсација обухвата три трке. „Трка маратончића“ у којој учествују деца до 6 година, и где смо имали 60 пријављених тркача, „Трка задовољства“ на пет километара која је имала 90 љубитеља трчања и главна трка, полумаратон у ком смо имали 255 легионара који су храбро истрчали 21 километар и своју трку завршили у популарном археолошком парку „Виминацијум“.  Трку Маратончића отворила је директорка Културно спортског центра „Костолац“, Јелена Шаманц, а проглашење старта главне трке ове године припало је председнику Градске општине Костолац, Серџу Крстаноском који је пропратио целу трку и дочекао сваког тркача у археолошки парк „Виминацијум“.

Као и прошле године пред сам почетак имали смо мало загревање које је водила Невена Јандерка.

Тркачима су највећа подршка били волонтери који су се трудили да на разне начине олакшају пут до циља, како окрепним станицама, тако музиком уживо, електонском музиком, бициклистом који музиком прати тркаче и наравном широким осмехом и аплаузом подршке.  Волонтери су претежно били ученици основне и средње школе у Костолцу, и било их је око стотинак који су дали све од себе да ова манифестација прође без икаквих проблема. Време је послужило тркаче, није било ветра, нити кише а температура је била око 20 –ог подеока што су били одлични услови за трчање.

Пласман на 2. Костолачком полумаратону „Трка легионара“:

Трка Маратончића
Мушка категорија:
1. место – Богдан Ђокић
Женска категорија:
1. место – Вера Пајкић

Трка задовољства:
Мушка категорија:
1. место – Мирослав Пешић
2. место – Филип Нацровић
3. место – Себастијан Диљај
Женска категорија:
1. место – Мила Ранковски
2. место – Анастасија Нађај
3. место – Софија Ђуровић

Трка Легионара:
Мушка категорија:
1. место – Велимир Бојовић
2. место – Ненад Живковић
3. место – Александар Крстић

Женска категорија:
1. место – Невена Јовановић
2. место – Александра Маринков
3. место – Верица Ђорђевић

Они без чије помоћи би ова манифестација била знатно тежа су свакако и спонзори, а спонзори ове године су: COCA COLA, Топлификација Пожаревац, Петровић турс, Игор Стевановић, Синдикат копова Костолац, Синдикат термоелектране одбор А, одбор Б и дирекција Костолац, Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац, продавница „Нар“, цвећара „Љиљан“, воћара „Маја“, Галеб 012, Синдикат Аутотранспорта, Синдикат Георада, ресторан „Дунавски драгуљ“, ресторан „Галија“, кафе „Призма“, Хемофарм, Наутилус, Есенса, Апатинска пивара, Висока спортска здравствена школа, Радио телевизија Србије, ТВ „Виминациум“, „Стил“ радио Костолац, „Хит“ радио, Реч народа, Костолац услуге д.о.о, Електропривреда Србије, Синдикат Прима, Синдикат Костолац услуге, Иван Ђорђевић, „Ракета“, „Слатко срце“ Аранђеловац, Спортски савез града Пожаревац, воће и поврће Мира и Неша,, УЛУК „Кевро“ DJ Neba, DJ Grozda, Комунално и DR100-ić .

Организатори овог полумаратона су Културно спортски центар „Костолац и „Маратон тим Пожаревац“ у сарадњи са археолошким налазиштем „Виминацијум“ а под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Comments are closed.