ДРУГИ КОСТОЛАЧКИ ПОЛУМАРАТОН

У току су припреме за 2. костолачки полумаратон који ће се одржати 29. септембра у Костолцу. За све заинтересоване, пријаве ће бити отворене до 15. септембра.

Сам догађај обухвата три трке. „Трка маратончића“ у којој учествују деца до 6 година, „Трка задовољства“ на пет километара и главна трка, полумаратон, чиниће овај догађај. На првом Костолчком полумаратону који се одржао 30. Септембра прошле године, у све три трке имали смо 350 учесника.

Костолачки полумаратон се разликује у односу на друге трке јер за циљ има карактеристично место.

Стаза се протеже од центра Костолца, преко градске плаже Топољар, обале Дунаве, па све до циља који се налази у самом Виминацијуму. Ретке су трке, готово у читавој Европи, које за циљ имају историјске дестинације попут археолошког налазишта. Због тога, овај полумаратон носи назив „Трка легионара“ свим учесницима полумаратона и трке на пет километара бити омогућен обилзак археолошког налазишта Виминацијум.

Сва физички спремна и пунолетна лица могу бити учесници овог догађаја. А за мање физички спремне ту је „ Трка задовољства“. Циљ манифестације није само трчање, већ и дружење, тако да су сви добродошли да се прикључе било као такмичар или гледаоци. Догађај ће имати и групацију волонтера за пропратне, али веома важне послове, па сви заинтересовани могу да се јаве у просторијама Културно спортског центар “Костолац”, како би били део овог спортског догађаја

Котизација за учешће у полумаратонској трци износи 1000 динара, а сви заинтересовани могу се пријавити путем овог линка

Организатори овог полумаратона су Културно спортски центар „Костолац и „Маратон тим Пожаревац“ у сарадњи са археолошким налазиштем „Виминацијум“ а под покровитељством Градске општине Костолац.

Линк за пријаву: http://www.runtrace.org/rs/event/kostolacki-polumaraton-2018

 

Comments are closed.