Прва изложба аутомобила “OLDTIMER” у Костолцу

У недељу, 26. августа 2018. године, у затвореном делу улице Боже Димитријевића, одржана је прва изложба аутомобила „OLDTIMER“ у Костолцу. Ова манифестација окупила је 40 учесника, који су посетиоцима показали лепоту старих и савршено очуваних аутомобила.

Љубитељи четвороточкаша имали су прилику да се подсете популарних „fića“, „fiata“, „kadeta“, „kadilaka“ и других заборављених модела старих добрих аутомобила, али и да уживају у играма из Западне Србије у извођењу Кутлурно уметничког друштва „Костолац“. Многи посетиоци ове манифестације нису пропустили прилику да се фотографишу поред неког од аутомобила, које су власници довезли из различитих крајева Србије.

Представник Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац“, Иван Огњановић, поздравио је све присутне захваливши им се што су дошли на први скуп олдтајмера у Костолцу. Он је том приликом нагласио да је Удружење љубитеља олдтајмера „Костолац“ младо удружење које су основали ентузијасти са циљем очувања старовременских возила и неговања културног наслеђа нашег округа.

Присутнима се потом обратио председник Српског савеза за историјска возила, Далибор Ружић, који је похвалио организаторе првог скупа олдтајмера у Костолцу.

Прву изложбу олдтајмера свечано је отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, пожелевши добродошлицу свим гостима, љубитељима старих аутомобила и посетиоцима изложбе.

Будући да је ово био ревијални скуп, комисија чији је председник био председник Скупштине Градске општине Костолац, Иван Савић, донела је одлуку да додели пет пехара најлепшим олдтајмерима и то власницима возила: Оpel kadett NS 052 – ОG, Volvo PO 084 – IZ, Fiat 750 fica KG 119 UT, Buick BG 1272 – BA и Kadilak BG – NIKOLA.

Председник олдтајмер клуба „Врњачка Бања“, Горан Барлов искроистио је прилику да уручи председнику удружења љубитља олдтајмера „Костолац“, Богомиру Огњановићу, захвалницу и медаљу за учешће на 11. релију олдтајмера одржаном у Врњачкој Бањи, а пехар Удружењу љубитеља олдтајмера „Костолац“ за велики допринос и учешће на поменутом релију.

Организатор ове манифестације јесте Удружење љубитеља олдтајмера „Костолац“, у сарадњи са Културно спортским центром „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Comments are closed.