Изложба слика Виолете Кевро у Библиотеци у Костолцу

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац у четвртак, 21. јуна 2018. године, изложбом слика завичајне ликовне уметнице Виолете Кевро, отварена је друга Међународна ликовна колонија у Костолцу, која ће трајати до 26. јуна 2018. године. Слике ће бити изложене у Библиотеци до 5. јула 2018. године.

 

О уметници:

Виолета Кевро, рођена је 1969. године у Пожаревцу, живи и ради у Костолцу. Један од оснивача и председник Ликовног удружења “Кевро”. Учесница и организаторка многобројних колонија и хуманитарних манифестација у Србији, Републици Српској и Црној Гори. Излагала на колективним изложбама широм Србије и Републике Српске. До сада је имала десет самосталних изложби (Костолац, Пожаревац, Република Српска, Соко Бања, Београд). Члан је Удружења ликовних стваралаца “Милена Павловић Барили” и Удружења ликовних стваралаца “Ђура Јакшић” из Пожаревца.

Градска општина Костолац наградила је Виолету Кевро 2017. године Повељом „Вајфертов жиг” за остварене изванредне резултате и достигнућа у области уметности.

Comments are closed.