Представа: Магична лира

У недељу, 20. маја представиће нам се „Чича Мичино позориште“ представом „Магична лира“ у 18:00 часова у Дому културе у Костолцу.
“Магична лира” је, пре свега, представа о музици, али и представа о пријатељству, љубави и правим вредностима. Принц Мирко и принц Сашко имају исти циљ: Да освоје руку принцезе Симфоније. Један то жели из љубави, а други из користи. Једног воли принцеза, а за другог навија краљ. Да би се пронашло решење и смириле свађе, бака Соната обојицу шаље у фантастичну авантуру да пронађу и донесу магичну лиру! Али чаробњак Забрљавко додатно компликује ствари тако да њих двојица заједно морају да прођу кроз све препреке и поред разних разбојника и чудних бића да дођу до циља. На том путу ће упознати нове пријатеље и донети одлуке које нису очекивали. На крају ће све бити лакше и биће више мира када засвира магична лира.

Једну од главних улога игра наш суграђанин Матеја Поповић, који је рођен 13. јула 1987. године у Пожаревцу. Основну и средњу школу завршио је у Костолцу, након чега је уписао драмски факултет у Београду одсек глума. Поред глуме почео је да пише и текстове за децу. На идеју да оснује позориште дошао је са другаром 2015. године и тако настаје „Чича мичино позориште“. Магична лира је прва представа коју је Матеја написао а која је наишла на велико интересовање публике и позитивне коментаре. Представа је добила награду за најбољу представу у Котору на Међународном фестивалу награду дечијег жирија. Ове године снимио је филм „Злогоње“ који је добио награду у Торонту на Интернационалном фестивалу, чија премијера треба да буде у септембру.

Играју:

Принц Сашко – Александар Вучковић

Принц Мирко – Александар Ристоски/ Новак Радуловић

Принцеза Симфонија – Ваја Дујовић

Дијандра и Агрила – Тамара Белошевић

Краљ Џулијан и Тан Џу – Бојан Хлишћ

Соната и Алејна – Вања Ненадић  / Дуња Стојановић

Клепко и Фларинето – Владимир Нићифоровић

Забрљавко и Џома – Матеја Поповић/ Стеван Пиале

Смрзнут, Лу, Густав – Душан Поповић

Comments are closed.