Фестивал цвећа у Костолцу

У недељу, 22. априла Костолчани су могли да прошетају кроз цвећем окупан Костолац, који цео мирише на опојне цветне латице. Манифестација сваке године традиционално окупља све већи број излагача који у својој понуди имају цвеће, биље, саднице, цветне аранжмане, опрему за хортикултуру, као и најразличитије врсте декоративних материјала за саксије и још много тога. Ова “посластица” за љубитеље баштованства, ботанике и хортикултуре уопште, окупи велики број посетилаца који осим што могу куповати по сниженим ценама, могу и од стручњака добити савете о расађивању, гајењу и правилној исхрани цвећа.

Фестивал цвећа организује Културно спортски центар „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.
На фестивалу је учествовало око 50 излагача, а од тога  са цвећем, садницама и перенама 31 излагач и  15 са осталим производима (зачинско биље, мелеми, аранжмани од сувог цвећа и грнчари).

3. Фестивал цвећа је свечано отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски
„Данашњи фестивал представља све потенцијале које има производња цвећа и отвара могућности за међусобну сарадњу излагача, удруживања и заједнички наступ на тржишту. Циљ манифестације је стварање лепшег, зеленијег и здравијег окружења. Данас је наш град оаза лепоте, мириса и разних боја. Сам фестивал је шанса за размену искуства, знања, успостављање контаката и сарадње у овој и бројним другим областима које унапрељују услове живота и рада.“

Програм су употпунили и Културно уметничко друштво „Костолац“ и Балетски студио „Амадеус“.

Жири састављен од представника Културно спортског центра „Костолац“ јуче је имао тежак задатак да изабере најлепши штанд на фестивалу. Па је тако прво место заузео Иван Ђорђевић из Раче Крагујевачке који је као награду добио бесплатно учешће на предстојећем фестивалу цвећа у Пожаревцу. Друго место припало је Марку Живуловићу из Раче Крагујевачке а треће место освојио је Бојан Милошевић из Кусића.

Директорка Културно спортског центра „Костолац“, Јелена Шаманц захвалила се свим учесницима 3. Фестивала цвећа и свим посетиоцима са жељом да се наредни 4. Фестивал цвеча још масовније посети и да постане бренд Костолачке општине.„Фестивал има за циљ развијање културе живљења и подизање свести за уређење зелених  површина и домова.“

 

 

Comments are closed.