Љубитељи фантастике из Костолца на Фестивалу фантастике “TolkiNiš 2018”

Љубитељи фантастике из Костолца, који се окупљају у Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац, одазвали су се позиву организатора Фестивала и другог дана Фестивала поносно на трибини представили свој рад, своју Библиотеку и пренели поздраве из Костолца и Пожаревца.
Удружење љубитеља фантастике Ордо Дракониш доделило је повељу НИШКОГ РЕДА ЗМАЈА Љубитељима фантастике из Костолца за изузетан допринос фантастици.

 

Фестивал фантастике “TolkiNiš 2018″  који је одржан у Нишу у периоду од 14. до 15. априла 2018. године, у организацији Удружења љубитеља фантастике „Ордо Дракониш” и Нишког културног центра, окупио је велики број писаца, филмских стваралаца, стрип-цртача, удружења и љубитеља фантастике из целе Србије и региона.
Фестивал који је током оба дана био отворен од 11 до 22 часа, отворио је прослављењи музичар и фронтмент групе Ортходоџ Целтс, Аца Селтик. Организатори су приредили богат програм, који је обухватио бројне креативне радионице, трибине, предавања, базар фантастике, као и играње друштвених игара у Гоблин кутку и пројекције филмова изненађења на крају сваког дана.

У току првог дана фестивала посетиоци су могли да присуствују бројним радионицама и предавањима, међу којима су разговор са Гораном Скробоњом и Александром Тешићем, затим разговору са неким од писаца издавачких кућа Отворена књига, Порталибрис и Орфелин, потписивању књига и сликању, као и предавањима “Митолошке паралеле у Силмарилиону” Марка Васића и “200 година Франкенстајна” др Дејана Огњановића и д.в директора НКЦ-а Срђана Савића.

Други дан фестивала фантастике ТолкиНиш такође је почео креативним радионицама – Мала стрипска радионица Владимира Весовића и радионицом израде чаробних штапића и шешира, коју је водила Љубица Долашевић из удружења Валинор. Свој серијал књига Северна капија представио је млади аутор Данијел Јовановић, затим Лела Стојановић, је представила књиге Весела вештица Ника, а одржано је и предавања “Изгубљене приче и рана предања из Силмарилиона” Марка Васића, као и предавање посвећено серијалу Харрy Поттер, под називом “Путовање Хогвортс Експресом”, на коме су учествовали Дарко Станковић, новинар и председник удружења Ордо Драцониш, и блогерка Снежана БоокЊитцх.

На фестивалу  “TolkiNiš 2018” премијерно је представљена нова књига познатог нишког писца Милоша Петковића, под називом “Патуљци и виле”, која је намењена деци, а такође је гостовао и познати писац књига за децу Урош Петровић.

Comments are closed.