VII Међународно саветовање пчелара Браничевског округа

Седмо по реду саветовање пчелара организовано је у недељу, 11. Фебруара, у позоришној сали Дома културе у Костолцу.  На самом почетку скупа под називом „Научи да успеш“ обратио се председник Удружења пчелара града Пожаревца, Дејан Милошевић, затим  реч је имао Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца. Пубици се представило Културно-уметничко друштво „Костолац“ играма из Западне Србије, као и вокални солиста Слободан Јанковић песмом „Пчело моја пчелице“.

Након свечаног отварања, велепчелар из Пловдива (Бугарска), Софрон Софронијев говорио је о технологији пчеларења осморамном Фараровом кошницом на пчелињаку са 1000 заједница.

Пчелар и апитерапеут из Словеније, Карл Вогринчић и Друштво апитерапеута Марибор, Владо Пушник упознали су публику са апитерапијом у Словенији и са технологијом производње.

Седмо саветовање пчелара Браничевског округа одржано је у организацији Удружења пчелара „Пожаревац“, у сарадњи са Аграрним фондом за развој пољопривреде града Пожаревца и Градском општином  Костолац.

 

Comments are closed.