Увек са Вама

У среду, 27. децембра, са почетком у 19:30 часова одржан је концерт за пензионере на којем су млади фолклорци Културно – уметничког друштва „Костолац“ публици дочарали сву лепоту изворног стваралаштва српског народа.

Концерт је свечано отворио представник Удружења пензионера Костолца, господин Рајко Нонковић, а после њега част је имао да се костолачкој публици обрати и председник Културно – уметничког друштва „Костолац“, господин Никола Топо.

Концерт је отворен „Играма из Западне Србије“ у извођењу Првог фолклорног ансамбла КУД-а „Костолац“, који су нам се представили и „Влашким играма“, „Играма из Мађарске“, „Играма из Тимочке Крајине“, „Играма из Пчиње“ и „Играма из Босилеградског крајишта“. Дечији фолклорни ансамбл „Пролеће“ костолачку публику одушевили су „Играма из Левче“ и „Играма Доње Јасенице“. Најмлађи су употпунили и увеличали концерт „Играма за децу“ у извођењу дечијег фолклорног ансамбла „Цврчак“, затим „Играма из Србије“ којима нам се представио дечији фолклорни ансамбл „Колибри“ и „Влашке игре“ у извођењу дечијег фолклорног ансамбла „Врабац“.

 

 

 

 

Comments are closed.