У Костолцу завршен Турнир у баскету 3×3: Празник „под обручима“

Одлична игра, неизвесни мечеви, атрактивни потези и велико интересовање заљубљеника у „игру под обручима“ обележили су Турнир у баскету 3×3, који је одржан на теренима поред костолачке Спортске хале. Занимљиво дводневно такмичење, под покровитељством Градске општине Костолац, у петак, 18. и суботу, 19. августа организовао је Културно – спортски центар, уз подршку Кошаркашког клуба „Пожаревац“.

Турнир је организован у мушкој конкуренцији, у три категорије – пионири, јуниори и сениори. У две млађе узрасне категорије наступило је по четири, а код сениора 14 екипа. Прво место у категорији пионира заузела је екипа „СИМ бригада“ из Пожаревца, која је у финалној утакмици победила екипу „Буђавци“ – резултатом 8:6. За најбољег играча (МВП) у овој конкуренцији прогрлашен је Илија Мирковић из победничке екипе. Најбоља екипа у конкуренцији јуниора је „Бијем жену“ из Пожаревца, која је у одлучујућој утакмици савладала екипу „Гмаз“ – резултатом 8:4. Признање за најбољег играча (МВП) на турниру јуниора добио је Лазар Марковић.

У сениорској конкуренцији било је пријављено 14 екипа, које су у првој фази биле распоређене у четири групе. У финалу су се састала два најбоља тима – „Код Галета“, за који су наступали Иван Стефановић, Дарко Рнић, Ђорђе Ћирић и Младен Стојановић и „Еверест“, чије су боје бранили Милан Ишљамовић, Милош Ђорђевић, Коста Огњановић и Никола Биговић. До тријумфа је стигла екипа „Код Галета“ – резултатом 18:12, а за најбољег играча (МВП) сениорског турнира проглашен је Дарко Рнић, члан победничког састава.

На турниру у баскету 3×3 у Костолцу, који је обележила одлична организација, одржано је и незаобилазно такмичење у шутирању тројки. Победник је био Никола Биговић из екипе „Еверест“.

 

Коначан пласман у категорији сениора

 1. „Код Галета“
 2. „Еверест“
 3. „Дирекција за омладину и спорт“
 4. „The Kiosk“
 5. „Missy Sippy“
 6. „Синдикат Аутотранспорт“
 7. „Lazzaro“
 8. „Техно центар“
 9. „Галактикоси“
 10. „Dr Greenthumb“
 11. „Tune Squad“
 12. „ABC“

Екипе „Казино фаворит“ и „Дивљи запад“ остале су без пласмана.

 

 

Comments are closed.